j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Search

Wat is een tabel met energiebalans en waarom deze nodig is?

Ieder van ons wil energiek zijn. Bereik je doelen, omgaan met werk, leef het leven dat je wilt leven. Maar wat te doen als de energie ergens verdween en chronische vermoeidheid in plaats daarvan kwam? Koffie kan het niet meer aan, en na het ontbijt wil ik … slapen!

Het antwoord is eenvoudig: u moet op zoek gaan naar verloren energie. Deze zoekopdrachten zijn echter niet eenvoudig: we moeten niet alleen begrijpen waar we energie kunnen krijgen en hoe deze terug te keren, maar ook waar het precies is verdwenen.

Om te beginnen zijn er 4 soorten vitale energie:

  1. Fysieke energie – Dit is de gezondheid van ons lichaam, slaap, goede voeding en lichamelijke activiteit. Het is aan deze bron waarmee u in de eerste plaats contact moet opnemen als het lichaam energie mist.
  2. Emotionele energie – Communicatie met geliefden, reizen, de wens om nieuwe, creativiteit, zelfexpressie te proberen. Hoe meer een persoon ontvangt en positieve emoties geeft, hoe hoger zijn emotionele energie.
  3. Intellectuele energie – Dit is informatie, nieuwe kennis, training. Voor het werk van deze energie is echter eenvoudige consumptie niet voldoende. De hersenen moeten spannen en ontwikkelen: denk, oplossen, onthouden.
  4. Spirituele energie -Dit is een begrip van uw plaats in de wereld, de aanwezigheid van doelen en waarden, verbinding met iets groots. Religieuze mensen vinden de bron van deze energie in geloof. Ook kan meditatie, yoga, reflectie een bron zijn.

Voor een gelukkig, energiek leven moet je een energiebalans behouden. Alle soorten energie moeten voldoende aanwezig zijn in ons leven. Het is belangrijk om niet op één ding te focussen, maar om energiebronnen af ​​te wisselen. Als het energietekort niet wordt aangevuld, kunt u de “rode energiezone” invoeren – de staat van burn -out en chronische vermoeidheid. Het is in deze staat dat een persoon prikkelbaar wordt, begint te gaan met “zelf -etende”, hij kan apathie, verwoesting hebben.

U kunt uit deze staat komen. https://geenerectie.com/erectiestoornissen/ Allereerst is het belangrijk om zijn krachten toe te geven en te focussen op het normaliseren van het energieniveau – alle andere dingen zullen wachten! Het is de moeite waard om een ​​korte vakantie of een lang weekend te regelen: doe alles wat het lichaam meerdere dagen wil. Wil de hele dag slapen? – slaap nodig. Hij wil rennen? – Ga rennen.

Eenvoudige recreatieplanning, een heldere evenement per week zal je helpen ontspannen en je leven vullen met nieuwe emoties

Het belangrijkste is niet te vergeten – hoe langer het lichaam een ​​tekort aan energie heeft ervaren, hoe meer tijd het kost om te herstellen. Daarom is het uiterst belangrijk om uw energie constant te controleren om het lek in de tijd op te merken en de “rode zone” te voorkomen, om terug te keren waaruit lang en moeilijk is.

Er zijn hier 2 manieren voor:

Energiebalanstabel helpt om te begrijpen of er een gebrek aan energie is en hoe het goed te maken. Om dit te doen, neem een ​​vel papier en deel het in twee delen. Eerste helft – energieverbruik. Het moet erop worden geverfd: waar gaat de energie naartoe? Bijvoorbeeld 60% – om te werken, 20% – op de weg, 10% – voor huishoudelijke taken. De tweede helft is een instroom van energie. We schrijven erover: waar komt de energie vandaan? Bijvoorbeeld 20% – lopen, 10% – sport, 25% – communicatie met kinderen en echtgenoot. Als de hoeveelheid ontvangen energie lager is dan energieverbruik, moet u nadenken: waar kunt u anders energie krijgen, of misschien de consumptie verminderen?

Dagboek- en energieschema – Een meer gedetailleerde methode die zal helpen om te begrijpen wat energie selecteert en wat het geeft. Om dit te doen, moet u een dagboek starten en om de 2 uur na het wakker worden, markeren uw putten op een tienpuntenschaal. Als het slaperig en lui is – 2 punten. Als het vrolijk en goed is – 8. Zo kunt u bijvoorbeeld ontdekken dat een uur na de koffiemok koffie, de energie valt en een wandeling van 10 minuten met een snelle stap, integendeel, stimuleert.

Dus als de tafel en het dagboek een gebrek aan energie hebben onthuld, hoeft u niet te wanhopen. Het is beter om meteen te beginnen met nadenken over het plan om energie aan te vullen. We bepalen op welk niveau het lek is opgetreden, en indien mogelijk sluiten we het. De meest beste manier om met een gebrek aan energie om te gaan, is een waarschuwing. Eenvoudige recreatieplanning, een heldere evenement per week zal je helpen ontspannen en je leven vullen met nieuwe emoties.

De volgende praktijken zullen ook helpen:

  • Dagelijkse wandelingen in de frisse lucht, het opladen of begroeten van de zon (handhaven en herstellen van fysieke energie);
  • Emotionele reiniging – druk je emoties uit op een geschikte manier. Bijvoorbeeld het breken van een kussen of schreeuwen in een stad (emotionele energie);
  • Nuttige boeken lezen, de studie van vreemde talen (intellectuele energie);
  • Meditatie of yoga. Je kunt beginnen vanaf 1 minuut per dag (spirituele energie).

En natuurlijk moet je eerlijk tegen jezelf zijn. En van tijd tot tijd om uw ‘innerlijke kind’ te verwennen met iets aangenaams.

Leave a Comment