j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Follow Us

Search

4 sätt att göra en lycklig morgon

Svårt att stå upp på morgonen? Varje dag stänger du av väckarklockan med orden "minst fem minuter"? Du kan och bör bekämpa detta! Psykologers rekommendationer.

"Få kan kalla sig" en lark ", säger psykolog Jennifer Rollin. – Faktum är att många av oss bara hatar morgonen ". Skälen är förståeliga: Vår dröm avbryts av uppmaningen till väckarklockan, vi stänger automatiskt av och beslutar att ta lite mer … och när vi äntligen vaknar är det dags att gå ut.

Dusch, frisyr, smink, det finns ingen tid till frukost … det är därför vi lämnar (slut) från huset är redan lite irriterade. Men allt kan ändras. Och sedan varje morgon kommer det att mättas med energi och lycka under hela dagen. När allt kommer omkring är morgon den mest underbara delen av dagen. Det är bara viktigt att lära sig att organisera dig själv och din tid.

1.Vakna ännu tidigare

Om vi ​​har mer tid till vårt förfogande, har vi ingenstans att skynda. Dessutom är det i början av uppvaknande något lugnande. Ett experiment som genomförts vid University of Toronto (Kanada) visar att de som vaknar tidigt på morgonen är i allmänhet lyckligare och nöjda med sina liv. Naturligtvis måste du vänja dig till den tidiga stigningen, liksom till alla andra dagliga ritualer. För att börja, sätta ett larm en halvtimme tidigare. Och försök att ligga dagen innan för sent: Att minska sömnens varaktighet minskar din produktivitet.

2.Förbered en full frukost

Inte konstigt att det tros att frukost är den viktigaste måltiden. Men varför så många människor föredrar att släppa det varje morgon? När vi vaknar behöver vår kropp energi. Dessutom, ju längre vi är kvar utan mat, desto https://www.vinsextraordinaires.com/loner-diary-hur-man-glommer-ditt-ex-p-tio-dagar/ fler reserver tvingas använda musklerna och desto mindre energi har vi.

"Frukost rik på kolhydrater (spannmål) höjer stämningen," säger nutritionisten Joan Seij Blake. – Den "hungriga" hjärnan får den glukos som krävs för det, och vi upphör att uppleva irritation och ångest ". Tänker att äta till frukost, välj något näringsrikt och se till att njuta av det du äter. När du vänjer dig att äta frukost varje morgon kommer det definitivt att ge glädje till din dag.

3.Laddning

Alla vet att fysisk ansträngning muntra upp. "Förbindelsen mellan laddning och stämning är uppenbar," säger psykolog Michael Otto. -Vanligtvis börjar stämningen öka efter en fem -minuters varm -up. ".

Det viktigaste är att inte uppfatta morgongymnastik som en straff, en onödig aktivitet som bara tar tid. Hitta vad som ger glädje. Gå, möta gryning, rulla på en cykel, springa, leka med en hund, gör yoga … gör vad du vill och väcker din kropp och själ.

4.Fokusera på vad du gör

Studier utförda av Matt Killingsworf bevisar att människor som fokuserade på nuet är mycket lyckligare än de som tänker på det förflutna eller framtiden. Observera vad du gör när du tar en dusch, äter frukost eller dricker kaffe.

Gillian Galen, psykolog, ger ett exempel: ”Sätt dig bara och äta. Läs inte nyheterna, titta inte på posten, blad inte igenom boken. Var uppmärksam på dina känslor. När du slutar bli distraherad kommer din frukost (särskilt) och morgonen som helhet att köpa den nödvändiga volymen ".

Vi är vana vid att utföra flera uppgifter samtidigt och tillåter oss sällan att koncentrera oss och fördjupa oss helt i det vi gör. Det är emellertid detta tillvägagångssätt som ger rätt humör under hela den kommande dagen.

En person har ett liv, och varje morgon är en riktig gåva. Steve Jobs sa en gång: ”Varje morgon i 33 år tittade jag i spegeln och frågade mig själv:” Om idag var den sista dagen i mitt liv, skulle jag ha gjort det jag ska göra idag?"Och om jag svarade" nej "i flera dagar i rad, förstod jag att jag behövde ändra något".

Leave a Comment